“Μία βόλτα στην πόλη” παρουσία του Σταύρου Μπένου – Επαφές με τη Δημοτική αρχή Λάρισας

Στη Λάρισα θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του «Διαζώματος» και πρώην υπουργός κ. Σταύρος Μπένος, ο οποίος θα έχει συναντήσεις και επαφές με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, στελέχη της δημοτικής αρχής και εκπροσώπους αρχών, υπηρεσιών και φορέων.

Οι συναντήσεις αυτές σχετίζονται με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Διαζώματος το οποίο στοχεύει στον σχεδιασμό προγράμματος βιώσιμης και ολιστικής ανάπλασης της πόλης που θα επεμβαίνει, τόσο στον αστικό – δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό χώρο της πόλης. Η συνεργασία στοχεύει σε παρεμβάσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, που θα βελτιώσουν την αισθητική εικόνα της πόλης και τη λειτουργικότητα του δημόσιου χώρου της, παράλληλα με την ανάδειξη της ιστορικής της ταυτότητας. Απώτερος στόχος δε, είναι να γίνει η Λάρισα ελκυστικό προϊόν προορισμού.

Μια βόλτα στην πόλη

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται για το ερχόμενο Σάββατο 17 Ιουνίου, ανοικτή εκδήλωση, στην ουσία μια πορεία με τίτλο «ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» με σκοπό να αναδείξει τη Διασύνδεση Πολιτιστικών και Πράσινων Σημείων του Δήμου Λαρισαίων.

Η πορεία θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 10:00 το πρωί, από το χώρο απέναντι από το Μουσείο του Ιπποκράτη, με επικεφαλής τους κκ Μπένο και Καλογιάννη, μέσω του πάρκου Αλκαζάρ της Πεζογέφυρας του Πηνειού, Βενιζέλου μέχρι το Α Αρχαίο Θέατρο. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην πρωτοβουλία αυτή, οι παριστάμενοι θα επιβιβαστούμε στα οχήματα τρενάκια του Αστικού ΚΤΕΛ στο ΔΩΛ και με προπομπούς Μαραθωνοδρόμους και ποδηλάτες, μέσω των οδών Βενιζέλου Φιλελλήνων, Μ Αλεξάνδρου, Μανδηλαρά, Ανθ Γαζή, Πολυτεχνείου, Σαρίμβεη, Πάρκο Χρωμάτων, Πινακοθήκη, φτάνουμε στο Διαχρονικό Μουσείο όπου ολοκληρώνεται η διαδρομή μας.

Τι είναι αυτό που κάνει μια βόλτα στην πόλη, διαφορετική από τις άλλες;

Οι άνθρωποι, σε αρμονία με τον αστικό ιστό.

Τα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού, κομμάτι της κοινωνικής και εμπορικής ζωής της πόλης.

Τα κτήρια και ο δημόσιος χώρος, όμορφα σχεδιασμένα, χωρίς οπτικές παραφωνίες.

Η Τέχνη σε διαρκή συνομιλία με τους κατοίκους.

Τα ποδήλατα, συντροφιά με τους πεζούς.

Τα ΑΜΕΑ, με πρόσβαση παντού.

Τα παιδιά, ασφαλή και χαρούμενα, αθλούνται και παίζουν.

Τα ΙΧ, υπάκουα οργανωμένα.

Τα λεωφορεία, στην υπηρεσία των πολιτών.

Και όλα αυτά μαζί, μια μεγάλη, ζωντανή παρέα, που χαίρεται να ζει στη Λάρισα.

Καλούνται οι συμπολίτες να συμμετέχουν είτε ως δρομείς, είτε ως ποδηλάτες, είτε ως επιβάτες στην συμβολική αυτή πορεία.

Συμμετέχουμε όλοι,

Για μια πόλη λειτουργική, προσβάσιμη, όμορφη.

Διαβάστε περισσότερα

“Μία βόλτα στην πόλη” παρουσία του Σταύρου Μπένου – Επαφές με τη Δημοτική αρχή Λάρισας