Ο Σταύρος Μπένος επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη, Σταύρος Μπένος, αναλαμβάνει επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη σύσταση επιτροπής οικονομικής ανασυγκρότησης της Εύβοιας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, επικεφαλής της οποίας ορίζεται ο τοπογράφος-μηχανικός, Σταύρος Μπένος.

Ο κ. Μπένος εξελέγη το 1978 δήμαρχος Καλαμάτας και επανεξελέγη άλλες δύο φορές στις εκλογές του 1982 και 1986. Η θητεία του συνδέθηκε με τους καταστρεπτικούς σεισμούς της Καλαμάτας το 1986 και την πολεοδομική ανασυγκρότησή της.

Η προσπάθεια πολεοδομικής ανασυγκρότησης της Καλαμάτας βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων (για την πρότυπη και ανθρωποκεντρική πολεοδομική ανάταξη της Καλαμάτας), και από την EuropaNostra (για τη Διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της πόλης).

Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 1990, και έχει διατελέσει υφυπουργός Πολιτισμού στη τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και υπουργός Πολιτισμού, υπουργός Αιγαίου και υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης στις κυβερνήσεις Κώστα Σημίτη.

Στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του ως υφυπουργός Εσωτερικών προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία περίπου 1.000 Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ.

Τον Απρίλιο του 2007 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική, στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

Πηγή: CNN

https://www.cnn.gr/politiki/story/277449/o-stayros-mpenos-epikefalis-tis-epitropis-gia-tin-anasygkrotisi-tis-eyvoias

Ο Σταύρος Μπένος επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας