Απρίλιος 2008 – Η γέννηση του Διαζώματος

Επίσημη παρουσίαση Κίνησης Πολιτών Διάζωμα
10 Απριλίου 2008

«Ο κάθε πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι τα μνημεία δεν είναι κάτι απόμακρο. Είναι κάτι που τον αφορά, που έχει σχέση με την καθημερινότητά του. Αυτό θα αλλάξει ριζικά τη ζωή του, την αισθητική και τον τρόπο συμπεριφοράς του σε κάθε εκδήλωση της ζωής του».

Ανοιχτό σε όλους, το «ΔΙΑΖΩΜΑ», επιδιώκει να ανοίξει μια αγκαλιά για την προστασία των αρχαίων θεάτρων, αυτού του κορυφαίου επιτεύγματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, όπου συντελέσθηκε η έκρηξη των δημοκρατικών θεσμών και άνθισε η πολιτιστική και πνευματική δημιουργία.
Όσοι συμμετέχουμε στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη την αγάπη μας για την πολιτιστική κληρονομιά μέσα από τη συμβολή:
α) στην ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, στην εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και στην ένταξή τους στην καθημερινότητά μας και
β) στο σχεδιασμό καινοτόμων ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού, όπως οι Πολιτιστικές – Περιβαλλοντικές Διαδρομές και τα Αρχαιολογικά Πάρκα, τα οποία έχουν ως στόχο την ένταξη των μνημείων φύσης και πολιτισμού στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ιστότοπος Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Απρίλιος 2008 – Η γέννηση του Διαζώματος