“Ξέσπασμα” Μπένου για κατάργηση Γενικής Γραμματείας Αιγαίου

Η 24ωρη Οδύσσεια του κ. Μπένου κοντά στους κατοίκους της πληγωμένης Καλαμάτας

ΕΡΑ – Ρ/Σ ΑΙΓΑΙΟΥ
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Έκπληκτος και οργισμένος με την απόφαση κατάργησης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου δήλωσε ο πρώην Υπουργός Αιγαίου Σταύρος Μπένος. Ο π. Υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ στηλίτευσε την έλλειψη πολιτικών για το Αιγαίο και τα νησιά και τη σταδιακή υποβάθμιση της νησιωτικότητας τα τελευταία χρόνια, για να τονίσει χαρακτηριστικά πως: «Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης οφείλει να αποσύρει αμέσως την απόφαση κατάργησης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου αν θέλει να σταθεί όρθιος απέναντι στην ιστορία της. χώρας και στους Αιγαιοπελαγίτες».

Αναφερόμενος στα πολλά προβλήματα και τις αδικίες που υφίστανται οι νησιώτες έναντι των κατοίκων των ηπειρωτικών περιοχών ο κ. Μπένος δήλωσε πως: «οι νησιώτες πρέπει να πάρουν τη σημαία στα χέρια τους και να εφαρμόσουν επιτέλους τη νησιωτικότητα».

 Για το ζήτημα της κατάργησης της Γενικής Γραμματείας πρότεινε να συσταθεί αμέσως μια ομάδα από όλους ανεξαιρέτως τους αιγαιοπελαγίτες και να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να σωθεί η κατάσταση. Ο ίδιος δήλωσε συμπαραστάτης σε μια τέτοια κίνηση εφόσον δημιουργηθεί. Στα λεγόμενα του ο κ. Μπένος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σπουδαίο έργο του πάλαι ποτέ Υπουργείου Αιγαίου με καινοτόμες δράσεις όπως το πρόγραμμα «Αστερίας», που μετεξελίχθηκε στα γνωστά μας ΚΕΠ, καθώς και σε πολιτικές προσπάθειες που εγκαταλείφθηκαν, όπως το σχέδιο για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών «Το Μετρό του Αιγαίου» και το σχέδιο για τη δημιουργία ενός συστήματος υγείας για τα νησιά βασισμένο στις ιδιαιτερότητες του Αιγαίου.

Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς & Μυρσίνη Τζινέλλη

Το δημοσίευμα στην ΕΡΑ – Ρ/Σ ΑΙΓΑΙΟΥ

“Ξέσπασμα” Μπένου για κατάργηση Γενικής Γραμματείας Αιγαίου