Μπένος για λιμάνι Καλαμάτας: “Μόνο ήπια παρέμβαση στον προλιμένα – Να μην δεχτούν οικολογικό έγκλημα οι πολίτες” (ηχητικό)

Έκκληση, ώστε “να επιστρέψει η Καλαμάτα στην τροχιά του οράματος που την ανέδειξε και την έκανε αγαπητή σε όλο τον κόσμο”, απηύθυνε ο πρώην Δήμαρχος και υπουργός Σταύρος Μπένος μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να εξάρει όλους τους δημάρχους μέχρι το 2007, οι οποίοι διατήρησαν το φυσικό περιβάλλον και ειδικά αυτό του παραλιακού μετώπου ως ταυτοτικό στοιχείο της Καλαμάτας.

Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Master Plan του λιμανιού της πόλης, ο πρώην δήμαρχος κάλεσε τη δημοτική αρχή να αποκλείσει κάθε σχεδιαζόμενη παρέμβαση στον προλιμένα, ενώ κάλεσε ενεργούς πολίτες και φορείς να προασπίσουν το κομμάτι αυτό της πόλης, το οποίο το χαρακτήρισε ως μνημείο φυσικής ομορφιάς. Ειδικά για την έκταση από το Πανελλήνιο μέχρι και τον ανατολικό μώλο (ταβέρνα Κοιλάκου) ο κ. Μπένος σημείωσε πως αποτελεί μοναδικό παγκοσμίως παράδειγμα παραλίας εντός λιμένα πόλεως, πράγμα που από μόνο του το καθιστά άξιο ειδικής προστασίας.

Εμφανώς συγκινημένος και φορτισμένος ο π. Δήμαρχος διηγήθηκε τους αγώνες που δόθηκαν επί δημαρχοντίας του προκειμένου να σωθεί το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας, αφού τη δεκαετία του 80 υπήρχαν σχέδια για τη δημιουργία ναυπηγείων, ενώ ήταν προ των πυλών και η κατασκευή πολυκατοικιών στη χερσαία ζώνη του προλιμένα.

Τέλος ο κ. Μπένος κάλεσε τους αθλητές και τα μέλη των ομίλων να μην συντελέσουν σε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα και να προκρίνουν μια ήπια παρέμβαση προστατεύοντας ένα τοπίο που κυρίως αυτοί θα απολαμβάνουν, χωρίς να στερούνται βασικών υποδομών.

Η συνέντευξη του π. Δημάρχου Σταύρου Μπένου στον Ηλία Μαραβά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://soundcloud.com/ilias-maravas-869602156/mpenos-gia-limani-kalamatas-i?utm_source=clipboard&utm_campaign=wtshare&utm_medium=widget&utm_content=https%253A%252F%252Fsoundcloud.com%252Filias-maravas-869602156%252Fmpenos-gia-limani-kalamatas-i

Η θέση του δημάρχου Θ. Βασιλόπουλου

Aπαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, o Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ύστερα απ’ όσα ανέφερε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Σταύρος Μπένος και αφορούσαν το προγραμματικό σχέδιο για τον λιμένα Καλαμάτας, ανέφερε:

«Σέβομαι τους προκατόχους μου και την προσφορά τους, είναι κάτι άλλωστε που το έχω αποδείξει εμπράκτως. Προφανώς έχουν δικαίωμα να τοποθετούνται για θέματα της πόλης, όπως άλλωστε και όλοι οι πολίτες. Όσον αφορά το λιμάνι, επειδή λέγονται και γράφονται διάφορα το τελευταίο διάστημα, πολλές φορές ανακριβή, καλό είναι να υπάρχει ορθή ενημέρωση όλων και να μην υιοθετούνται αβρόχοις ποσί διάφορες απόψεις που εν πάση περιπτώσει απέχουν από την πραγματικότητα, τη θέση του Δήμου, τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί”.

Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς

Πηγή/Το άρθρο: Μπένος για λιμάνι Καλαμάτας: “Μόνο ήπια παρέμβαση στον προλιμένα – Να μην δεχτούν οικολογικό έγκλημα οι πολίτες” (ηχητικό) – ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμη:

Παρέμβαση Στ. Μπένου για “έγκλημα” στο Λιμάνι – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παρέμβαση-έκκληση Σταύρου Μπένου: Να αποτραπεί η “κατάρα που έρχεται” στο λιμάνι της Καλαμάτας – KALAMATAJOURNAL.GR

Μπένος για λιμάνι Καλαμάτας: “Μόνο ήπια παρέμβαση στον προλιμένα – Να μην δεχτούν οικολογικό έγκλημα οι πολίτες” (ηχητικό) – ΕΘΝΟΣ

Δήλωση Δημάρχου με αφορμή τοποθετήσεις επί του master plan του λιμένα Καλαμάτας – ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σήκωσε το γάντι ο Βασιλόπουλος: Αιχμηρή απάντηση του δημάρχου Καλαμάτας στην …οργή Μπένου για το λιμάνι της Καλαμάτας – MESSINIAPRESS.GR

Εξώφυλλα εφημερίδων
Μπένος για λιμάνι Καλαμάτας: “Μόνο ήπια παρέμβαση στον προλιμένα – Να μην δεχτούν οικολογικό έγκλημα οι πολίτες” (ηχητικό)