BENOS.gr  |  DIAZOMA.gr


Επικοινωνία  | 
Links

Επικοινωνία

     
 


 
     
 

 


 

 
 

Δημοσιεύματα

Παρόντες και απόντες στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Καλαμάτα


ΘΑΡΡΟΣ news
6 Ιανουαρίου 2015

Ενδιαφέρουσες παρουσίες, αλλά και απουσίες, καταγράψαμε την Κυριακή, κατά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Καλαμάτα. «Παρών» δήλωσε ο πρώην υπουργός και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Στ. Μπένος. Όπως μας εξήγησε, «ήμουν εκεί, επειδή αισθάνομαι υπερήφανος που γεννήθηκα και ανδρώθηκα σε αυτή τη μεγάλη παράταξη. Αισθάνομαι ακόμη πιο περήφανος, που η παράταξη αυτή θυσιάστηκε για να σωθεί η χώρα. Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένα πολιτικό στέλεχος με αδιάλειπτη παρουσία, που με απέραντη πολιτική ευθύνη και μεγάλο πολιτικό κόστος στήριξης τη χώρα κάτω από πολύ δύσκολες περιστάσεις. Τέλος, ο πολιτικός λόγος που άκουσα χθες (προχθές) ήταν γεμάτος από αλήθειες, αλλά και από ευθύνη για την πατρίδα μας. Είναι ο πολιτικός λόγος που πάντα μου άρεσε».

Ο Γρηγ. Μασούρας ήταν ένας από αυτούς που έδωσαν το «παρών» στην προχθεσινή ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα. Ο πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας μάς ανέφερε πως η παρουσία του στην ομιλία αποδίδεται στο ότι «είμαι ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαι από αυτούς που ντρέπονται να το πουν, εγώ το διακηρύττω». Δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι δε βρίσκεται σε κάποιο δημόσιο αξίωμα, παραμένει ενεργός πολίτης, σημειώνοντας πως «όποιος δε συμμετέχει στα κοινά, δεν είναι φρόνιμος, αλλά άχρηστος».

Οι απόντες

Στις απουσίες καταγράψαμε, μεταξύ άλλων, αυτές των πρώην δημάρχων Χρ. Μαλαπάνη και Γ. Κουτσούλη. Ο πρώτος δήλωσε πως ήταν ασθενής, ενώ από το περιβάλλον του πληροφορηθήκαμε ότι δηλώνει απόλυτα απογοητευμένος από όλους τους πολιτικούς και για το λόγο αυτό δε θα παραστεί σε καμία συγκέντρωση.
Στο ίδιο ύφος ήταν και η απάντηση που μας έδωσε ο Γ. Κουτσούλης, λέγοντας πως «δεν ψηφίζω κανέναν, δε θα θάψω την αξιοπρέπειά μου».


Δείτε εδώ φωτογραφίες & βίντεο από την επίσκεψη Βενιζέλου στην Καλαμάτα

Συναντήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με μητροπολίτη Μεσσηνίας και δήμαρχο Καλαμάτας
Με το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και το δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκα, συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στη Μεσσηνία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε από το μητροπολίτη Μεσσηνίας για το έργο και τις δραστηριότητες της Μητρόπολης και τον συνεχάρη για τη δράση της. Οι δυο τους συζήτησαν, επίσης, θέματα της επικαιρότητας, αλλά και το μέλλον της Ελλάδας, εν όψει των πολιτικών εξελίξεων.
Στο Δημαρχείο Καλαμάτας ήταν θερμότατη η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον κ. Βενιζέλο. Ο δήμαρχος Π. Νίκας τόνισε ότι είναι τιμή για την πόλη και το Δήμο η επίσκεψή του και τον ευχαρίστησε για τις ενέργειες σειράς στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αφορούν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην αποφασιστική συμβολή της μέχρι πρότινος γενικής γραμματέως του ΥΠΕΚΑ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, στη διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης. Αναφέρθηκε στην απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, για χρηματοδότηση έργων διαχείρισης των ομβρίων, ενώ μίλησε και για τις ενέργειες του υφυπουργού Εργασίας και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, στο να λυθεί το πρόβλημα με τα αυθαίρετα παραπήγματα των Ρομά στην Αγία Τριάδα.
Επιπλέον, ο κ. Νίκας ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τη συμβολή του, ώστε να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αλλά και «την αντικειμενική στάση του ΠΑΣΟΚ» απέναντι στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Τέλος, σημείωσε ότι η Καλαμάτα είναι «μια περιοχή αισιόδοξη για το μέλλον».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως «είναι ασυνήθιστο να μνημονεύονται στελέχη και υπουργοί μας για το έργο τους και τη συμβολή τους». Τόνισε πως αντιλαμβάνεται τη σημασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και πρόσθεσε πως είναι νόμιμο το αίτημα υποψηφιότητας της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, σημειώνοντας πως θα χαρεί αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, προκειμένου να τιμηθεί έτσι η μνήμη της Μελίνας Μερκούρη.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προσφορά δώρων από το δήμαρχο Καλαμάτας, ενώ ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θ. Μπρεδήμας, επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο του κ. Βενιζέλου στην ίδρυση του Εφετείου Καλαμάτας, αφού είχε ως υπουργός Δικαιοσύνης υπογράψει το σχετικό διάταγμα.

Το σχετικό δημοσίευμα
http://www.tharrosnews.gr/news/content/CF80CEB1CF81

 

 

 

 
 

Η Κασσιανή Μπένου στην "Ε": "Υπάρχουν πολλά διαμάντια στο πολιτιστικό παρελθόν της Καλαμάτας"
  

 
 

"Απόσταση", συμμετοχή και αποτύπωμα συνεργατικών και εθελοντικών εγχειρημάτων "
  

 
 

Αναγόρευση του Σταύρου Μπένου ως Επίτιμου Διδάκτορα του Hellenic American University
  

 
 

Ο Σταύρος Μπένος αφηγείται το ταξίδι του Διαζώματος μέχρι σήμερα
  

 
 

Ομιλία του κ. Σταύρου Μπένου, προέδρου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στα Πανεπιστημιακά Σεμινάρια, με θέμα: «Πολιτικός Λόγος»
  

 
 

Oμιλία Σταύρου Μπένου TEDx Academy 2016
  

 
 

Παρουσίαση της έκδοσης «Επίλογος» του 2015
  

 
 

Ο Σταύρος Μπένος στα «Φώτα της πόλης»
  

 
 

Τηλεφωνική Συνέντευξη του Σταύρου Μπένου στο ΒΗΜΑ FM 99,5
  

 
 

Μαχόμενη πολεοδομία για την ανάπτυξη της πόλης
  

 
 

  
Ο Σταύρος Μπένος
στο LIFO.gr
 
 

  
Ο μελισσοκόμος
του Στ. Μπένου
 
 

  
20 χρόνια Σταύρος Μπένος
βίντεο αφιέρωμα
 
 

  
Το κίνημα των πέντε δημάρχων μπορεί να γίνει το όχημα για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας
 
 

  
Οδικός χάρτης για την Κεντροαριστερά
 
 

  
Ομιλία του κ. Σταύρου Μπένου στο ΙΣΤΑΜΕ: ΠΑΣΟΚ και διοικητική μεταρρύθμιση: μια μοιραία σχέση
 
 

  
Πως θα αλλάξει
η δημόσια διοίκηση
 
 

  
ΟΓΑ και
αρχαία θέατρα
 
 

  
Ο Σταύρος Μπένος μιλά για τα εγκαίνια του αρχαίου θεάτρου Μεσσήνης
 
 

  
Ν' αγαπάς την ευθύνη
 
 
 
  
Πέρα από το μικρό ή μεγάλο κράτος: μεταρρυθμίσεις για
μια αδέσμευτη και κοινωνικά αποτελεσματική δημόσια διοίκηση

 
 
 
  
Ο ευτυχής κύριος Μπένος
 
 
 
  
Σταύρος Μπένος, Δρόμοι - ET1
"Μία προσωπική αφήγηση"
 
 
 
  
Σταύρος Μπένος
"...ο δρόμος δεν υπάρχει"
Μαγικός φανός
Κανάλι βουλής
 
 
 


  
Με τους πολίτες ψηλά
 

 
 

Σταύρος Μπένος - 20 χρόνια
 
 
     
 
 
 

Μία πρώτη γνωριμία


 
43η ΧΕΝΙΑ
Τιμητική διάκριση


Πολιτιστικός Τουρισμός στη Μεσσηνία

Κάνουμε τον
πολιτισμό
πολιτική μας

3 χρόνια ανασυγκρότησης μετά τους σεισμούς

Η πολιτιστική
Καλαμάτα

Πρόγραμμα ΑΣΤΕΡΙΑΣ
                          
           
 
 


Αρχή σελίδας ^

Σταύρος Μπένος, Μπουμπουλίνας 30 (1ος όροφος) - Τ.Κ.: 106 82, Τηλ.: 210.82.54.256, Fax: 210.82.54.258
Νομικό Σημείωμα  |  Συμφωνία χρήσης και υπηρεσιών  |  Copyright © 1998 - , Σταύρος Μπένος - Web: www.benos.gr, E-mail: benos@otenet.gr

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Σπύρος Κατσαντώνης