BENOS.gr  |  DIAZOMA.gr


Επικοινωνία  | 
Links

Επικοινωνία

     
 


 
     
 

 


 

 
 

Δημοσιεύματα

Άνοιξε και πάλι το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης

Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"
Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Παράλληλα με τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου γιόρτασε η Τρίπολη το άνοιγμα του ιστορικού υπεραιωνόβιου Μαλλιαροπούλειου Θεάτρου φέρνοντας την Πολιτιστική Άνοιξη με τα αρώματα της αισιοδοξίας και της διαχρονικής δημιουργίας, ζωντανεύοντας μια Αρκαδική πηγή έμπνευσης και ιστορικής μνήμης για τη σύγχρονη πολιτιστική ζωή.

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν με επισημότητα τα εγκαίνια λειτουργίας του Θεάτρου που κουβαλά ιστορία ενός και πλέον αιώνα και αποτελεί ένα από τα λιγοστά εναπομείναντα ιστορικά δημοτικά θέατρα σ’ όλη τη χώρα. Έτοιμο πλέον να φιλοξενήσει ποιοτικά καλλιτεχνικά δρώμενα και να γίνει πόλος έλξης και σταθμός πολιτιστικής κίνησης για όλη την περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Αυτό το μοναδικό στολίδι στην καρδιά της Πελοποννήσου, άνοιξε μετά από πολλά χρόνια τις πύλες του αφού αναπαλαιώθηκε κρατώντας την αρχιτεκτονική του μορφή και φυσιογνωμία που συνδυάστηκε με τη σύγχρονη λειτουργικότητα, θυμίζοντας την αξία του ως διαχρονικό σύμβολο πολιτισμού στους κατοίκους και επισκέπτες της.

Η Τρίπολη έγινε ένας επίκαιρος τόπος συνάντησης της ιστορίας και του πολιτισμού της μέσα από τα δύο σύμβολά της: Τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη με το άγαλμά του στην Πλατεία Άρεως που ταυτίζεται με τον αγώνα για την ελευθερία και το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο ως ιστορική στέγη πολιτισμού που φιλοξένησε πολλές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση παρέστησαν πολλοί επίσημοι, εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και πνευματικού κόσμου καθώς και πλήθος κόσμου. Την τελετή παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος της ΕΡΤ, αρκαδικής καταγωγής, κ. Πηνελόπη Γαβρά.

Χαιρετισμούς απηύθυναν: ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, τονίζοντας: « Το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο αποτελεί εστία αναγέννησης των αξιών, των αρχών που συνοδεύουν τους ανθρώπους της πόλης για να προοδεύουν», ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος που αποκάλεσε το θέατρο «φάρο πολιτισμού», ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, επισημαίνοντας: «Αποτελεί στοιχείο υπερηφάνειας για όλους ότι υφίσταται ένα θέατρο πάνω από 100 χρόνια σ’ αυτή την ιστορική πόλη, που πάνω στα σανίδια του ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους μεγάλοι καλλιτέχνες». Ο τ. Υπουργός Πολιτισμού και επικεφαλής του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος τόνισε ότι πρέπει να συνδυασθεί η λειτουργία του Μαλλιαροπούλειου Θεάτρου με τα τρία αρχαία θέατρα που υπάρχουν εντός των γεωγραφικών συνόρων του Δήμου Τρίπολης. Επίσης, τα εγκαίνια χαιρέτισαν οι τ. Δήμαρχοι Τρίπολης κ.κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος και Αλέξανδρος Κοτσιάνης αναφερόμενοι στην ιστορική διαδρομή του θεάτρου και στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για τη σωστή λειτουργία του.

Στη συνέχεια η αυλαία του ιστορικού θεάτρου άνοιξε με το θεατρικό έργο «Ο Συμβολαιογράφος» του Νίκου Βασιλειάδη (τραγική κωμωδία) σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου και με την Ηρώ Μανέ στον ρόλο της Ερασμίας, αποσπώντας ζωηρά χειροκροτήματα.

Την επόμενη ημέρα (23 Μαρτίου) στο κατάμεστο θέατρο εντυπωσίασε η «Τραβιάτα» του Τζουζέππε Βέρντι που παρουσιάσθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Όπερα της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καραχισαρίδη και την ημέρα της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου δόθηκε μια εξαιρετική μουσική παράσταση με τους τέσσερις δημιουργούς: Γιώργο Ανδρέου, Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, Ευτυχία Μητρίτσα και Μαρία Παπαγεωργίου που έπαιξαν όλα τα όργανα και ερμήνευσαν τραγούδια του Ανδρέου, άλλων σημαντικών Ελλήνων δημιουργών καθώς και της λαϊκής μας παράδοσης.

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/24497-malliaropouleio-theatro-tripolis

 

 

 
 

Η Κασσιανή Μπένου στην "Ε": "Υπάρχουν πολλά διαμάντια στο πολιτιστικό παρελθόν της Καλαμάτας"
  

 
 

"Απόσταση", συμμετοχή και αποτύπωμα συνεργατικών και εθελοντικών εγχειρημάτων "
  

 
 

Αναγόρευση του Σταύρου Μπένου ως Επίτιμου Διδάκτορα του Hellenic American University
  

 
 

Ο Σταύρος Μπένος αφηγείται το ταξίδι του Διαζώματος μέχρι σήμερα
  

 
 

Ομιλία του κ. Σταύρου Μπένου, προέδρου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στα Πανεπιστημιακά Σεμινάρια, με θέμα: «Πολιτικός Λόγος»
  

 
 

Oμιλία Σταύρου Μπένου TEDx Academy 2016
  

 
 

Παρουσίαση της έκδοσης «Επίλογος» του 2015
  

 
 

Ο Σταύρος Μπένος στα «Φώτα της πόλης»
  

 
 

Τηλεφωνική Συνέντευξη του Σταύρου Μπένου στο ΒΗΜΑ FM 99,5
  

 
 

Μαχόμενη πολεοδομία για την ανάπτυξη της πόλης
  

 
 

  
Ο Σταύρος Μπένος
στο LIFO.gr
 
 

  
Ο μελισσοκόμος
του Στ. Μπένου
 
 

  
20 χρόνια Σταύρος Μπένος
βίντεο αφιέρωμα
 
 

  
Το κίνημα των πέντε δημάρχων μπορεί να γίνει το όχημα για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας
 
 

  
Οδικός χάρτης για την Κεντροαριστερά
 
 

  
Ομιλία του κ. Σταύρου Μπένου στο ΙΣΤΑΜΕ: ΠΑΣΟΚ και διοικητική μεταρρύθμιση: μια μοιραία σχέση
 
 

  
Πως θα αλλάξει
η δημόσια διοίκηση
 
 

  
ΟΓΑ και
αρχαία θέατρα
 
 

  
Ο Σταύρος Μπένος μιλά για τα εγκαίνια του αρχαίου θεάτρου Μεσσήνης
 
 

  
Ν' αγαπάς την ευθύνη
 
 
 
  
Πέρα από το μικρό ή μεγάλο κράτος: μεταρρυθμίσεις για
μια αδέσμευτη και κοινωνικά αποτελεσματική δημόσια διοίκηση

 
 
 
  
Ο ευτυχής κύριος Μπένος
 
 
 
  
Σταύρος Μπένος, Δρόμοι - ET1
"Μία προσωπική αφήγηση"
 
 
 
  
Σταύρος Μπένος
"...ο δρόμος δεν υπάρχει"
Μαγικός φανός
Κανάλι βουλής
 
 
 


  
Με τους πολίτες ψηλά
 

 
 

Σταύρος Μπένος - 20 χρόνια
 
 
     
 
 
 

Μία πρώτη γνωριμία


 
43η ΧΕΝΙΑ
Τιμητική διάκριση


Πολιτιστικός Τουρισμός στη Μεσσηνία

Κάνουμε τον
πολιτισμό
πολιτική μας

3 χρόνια ανασυγκρότησης μετά τους σεισμούς

Η πολιτιστική
Καλαμάτα

Πρόγραμμα ΑΣΤΕΡΙΑΣ
                          
           
 
 


Αρχή σελίδας ^

Σταύρος Μπένος, Μπουμπουλίνας 30 (1ος όροφος) - Τ.Κ.: 106 82, Τηλ.: 210.82.54.256, Fax: 210.82.54.258
Νομικό Σημείωμα  |  Συμφωνία χρήσης και υπηρεσιών  |  Copyright © 1998 - , Σταύρος Μπένος - Web: www.benos.gr, E-mail: benos@otenet.gr

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Σπύρος Κατσαντώνης